Pražma je ryba, kterou milují nejen ve středomořské kuchyni

Pražma je ryba, kterou milují nejen ve středomořské kuchyni

Dopřát si něco nevšedního, ale také lehkého, protože během letních dnů se nechceme namáhat vařením, pečením nebo smažením, které by zabralo desítky minut. Středozemní moře a rybí speciality, to se zkrátka rýmuje a je jasné, že kdo neochutnal nějakou z nich, o mnoho přišel. Proto bude lepší všechno napravit a dopřát si něco, díky čemu budou vaše chuťové pohárky skutečně spokojené. Nakonec, občas je příležitost slavit a těšit se z volna, takže s přáteli si ugrilujete něco dobrého, že?

Gazpacho

Španělský rytmus je tu hodně znát

Obliba ryby jako je pražma je skutečně velká nejen ve Španělsku, ale pochopitelně i mnoha dalších destinacích. Dostává se i na náš stůl a zabydluje se na něm stále více, nakonec, lehké rybí maso vytlačuje klasiku, prorostlé vepřové nebo paštiky, dříve tolik oblíbené součásti tuzemských obědů a večeří nejen o víkendech. Nejen losos, tuňák nebo ančovičky, rozšiřte si kulinářské obzory a dejte si další lehké bílé maso, se kterým si dopřejete originální zpestření jídelníčku. Když se ale podíváme do Andalusie, máme tu ještě jednu specialitu, díky níž budete mít letní dny ještě o něco příjemnější. Jistě, jde tentokrát o polévku a nezapomeňte, podává se studená, ohřívat ji by bylo hříšné.

pražma-gril

Gazpacho aneb rajčata, papriky a česnek, dále olivový olej a okurka. Lehčí jídlo pro odpočinkové dny, během nichž se nechceme ládovat až k prasknutí, ale dopřát si něco, co zasytí a příprava nám zabere třeba jen pár minut. Inspirujte se i dalšími recepty, dejte na okřídlené úsloví o tom, že kolik jídel znáte, tolikrát jste gurmánem! Nebojte se v kuchyni také trochu experimentovat, ať už máte v oblibě rybí nebo kuřecí speciality. Vždy vám s nimi totiž ochotně pomůže prémiový olivový olej od Olivum.cz!

Back to Top