Beton doma – to musíte mít

Beton doma – to musíte mít


Víte, když máte kamarádku, která si umí poradit s každým materiálem, aby jej zpracovala v netušené výrobky, máte okamžitě pocit pýchy na to, že je Vaší kamarádkou. Zvláště tehdy, jste-li sami, tzv. dřeva na jakoukoliv ruční práci. Že se ale pustí také do betonových výrobků?
bílá miska
Na řadě je beton!
V bytě kamarádky je plno látek, nití, barviček na sklo, dřevo, plno různých odřezků z materiálů, které se mnohdy nedají ani identifikovat. Ale poslední dobou kutí také na zahradě. Ovšem, že tam najdu kbelíky s vodou, cementem a pískem, které nejsou určeny k běžným opravám domku, nebo cestiček, to jsem opravdu netušila!

První návštěva betonového ráje byla ohromující
Všude kolem sezení ležely igelity různých tlouštěk a mnoho kartónových kusů, které vypadaly, jako šablony. Kamarádka začala tvořit betonové výrobky! Vypadala, jako skutečný zedník. Když jsem mimoděk zakopla o něco neidentifikovatelného a málem jsem si zlomila palec na noze, byla jsem upozorněna, že tam se už suší prototyp květináče. Nedaleko od něj pak ležel její první betonový výrobek. Úžasné pítko pro ptáčky ve tvaru slunečnicového listu. Tak proto po mně chtěla ty listy, blesklo mi hlavou! No, nebyli jste také pyšní na to, že s takovým nemotorou, jako jsem já, kamarádí tak úžasná žena?

betonová mistička

Její zahrada s rozkvetlým lučním kvítím se proměnila v betonový umělecký ráj, kde se sušilo velké množství různých výrobků z betonu. Nevěřili byste, jaké nápady dokázala uvést do reality. Staré plastové květináče vylila betonovou směsí, takže zachovala jejich specifický tvar. Dokonce i starou plastovou mísu nahradila betonovou. Nevěřili byste, jak skvěle vypadají!

Když jsem odcházela s květináčem, který mi kamarádka darovala, připadala jsem si přesně tak, jako když jdu s velkým nákupem. Inu, beton je těžký. Ale doma mám originální betonový výrobek, který mi všichni závidí. Nic naplat, buď musí mít kamarádku podobného ražení, nebo si zajít do uměleckého betonářství a beton doma budou mít také.

Back to Top